ΣΚΟΠΟΣ

Λίγες σκέψεις για το σκοπό αυτού του blog

Το blog αυτό απευθύνεται σε συναδέλφους εκπαιδευτικούς που θέλουν να ενημερώνονται για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση και που τολμούν να «δοκιμάζουν» νέες εκπαιδευτικές μεθόδους με στόχο πάντα τις ανάγκες των μαθητών.

Σε αυτά τα 31 χρόνια που ζω μέσα στην σχολική αίθουσα αισθάνομαι όλο και πιο έντονα τον δυναμικό χαρακτήρα που πρέπει να έχει η εκπαίδευση.

Όλοι αναγνωρίζουμε ότι η εκπαίδευση, μέσα από τις διαδικασίες και τις τακτικές της, χρειάζεται συνεχή ενημέρωση και βελτίωση. Δεν είναι δυνατόν να ζούμε στην εποχή των ραγδαίων εξελίξεων και η εκπαίδευση να παραμένει σταθερή και να μυρίζει κάτι από δεκαετίες του ’60 και του ’70. Ο εκπαιδευτικός χρειάζεται να τολμά και να δοκιμάζει. Ο εκπαιδευτικός χρειάζεται να ενθαρρύνει τους μαθητές του να τολμούν και να δοκιμάζουν. Ενώ η λέξη λάθος πριν χρόνια αποτελούσε λέξη-ταμπού, σήμερα, αν είναι αποτέλεσμα προσπάθειας και τόλμης, πρέπει να αντιμετωπίζεται θετικά.

Είναι πολύ όμορφο να δίνεις στα παιδιά γνώσεις με σύγχρονο τρόπο. Τα μαγνητίζεις! Τα μαγεύεις! Τα κάνεις να θέλουν να προσέξουν και να συμμετέχουν στην αναζήτηση και στο ξετρύπωμα της γνώσης. Δεν τα κάνεις να βαριούνται προσφέροντάς τους έτοιμες γνώσεις που έτσι ή αλλιώς, μπορούν να βρουν ανά πάσα στιγμή μέσα στο διαδίκτυο. Αν τα παιδιά βαριούνται, κάνουν φασαρία, είναι ατίθασα, δεν προσέχουν. Λογικό δεν είναι;

Αυτό το blog λοιπόν ακριβώς εκεί στοχεύει. Να συγκεντρώνει άρθρα και γνώμες από επιφανείς και σύγχρονους παιδαγωγούς και να τα μοιράζει στους αναγνώστες του. «Οι ιδέες για να έχουν αξία πρέπει να μοιράζονται«, αυτό μην το ξεχνάμε. Μόνο αν μοιραζόμαστε τις ιδέες μας και τις «δοκιμές μας» θα σπρώξουμε την εκπαίδευση μπροστά.

 

Νικόλας Φραγκιάς

ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΝΕΦΟΥ

2 σκέψεις σχετικά με το “ΣΚΟΠΟΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s